- 0
MLB baseball rule
Umpire-Empire locks topics which have not been active in the last year. The thread you are viewing hasn't been active in 2120 days so you will not be able to post. We do recommend you starting a new topic to find out what's new in the world of umpiring.

Question
Guest Gael Baker
If a batter hits a ball over the fence for a homerun but injured himself and cannot round the bases to touch home plate, is it still a homerun?
Top Posters For This Question
3
2
1
Popular Days
Jan 12
5
Nov 14
2
Nov 16
1
Top Posters For This Question
beerguy55 3 posts
Senor Azul 2 posts
Rich Ives 1 post
Popular Days
Jan 12 2021
5 posts
Nov 14 2020
2 posts
Nov 16 2020
1 post
Popular Posts
Senor Azul
Yes, it's still a home run and here's the rule-- 2019 OBR rule 5.12(b)(3) When an accident incapacitates a player or an umpire; (A) If an accident to a runner is such as to prevent him from
beerguy55
Though @Senor Azuldoes provide a correct set of information to indicate that that the run would eventually count, it does not actually answer the OP's question of whether or not it's a "homerun".
7 answers to this question
Recommended Posts