- 0
Force outs
Umpire-Empire locks topics which have not been active in the last year. The thread you are viewing hasn't been active in 2805 days so you will not be able to post. We do recommend you starting a new topic to find out what's new in the world of umpiring.

Question
Guest Peter
Bases loaded 2 outs. Batter pops up to the catcher in front of home plate. He drops the ball. Runner from home crosses the plate but the catcher throws to third in time to force the runner out at third. Does the run count?
Top Posters For This Question
1
1
Popular Days
Mar 1
3
Top Posters For This Question
umpstu 1 post
Senor Azul 1 post
Popular Days
Mar 1 2019
3 posts
Popular Posts
umpstu
No.
Senor Azul
Peter, here is the actual rule that answers your question-- 2018 OBR rule 5.08 How a Team Scores (a) One run shall be scored each time a runner legally advances to and touches first, second
2 answers to this question
Recommended Posts